Предлогот за разрешување на Зврлевски испратен до Собрание

0
405

Предлогот на Владата за разрешување на обвинителот Марко Зврлевски денеска е потпишан од генералниот секретар Драги Рашковски и испратен до Собранието.

Минатата  недела Советот на јавни обвинители со мнозинство гласови го прифати владиниот предлог за разрешување на Зврлевски.

Се очекува Собранието да закаже седница на која ќе се разгледува предлог одлуката за разрешување на Јавниот обвинител. Според Законот, Зврлевски има право да присуствува на седницата на која пратениците ќе расправаат за разрешувањето и да се произнесе по овој предлог.