Предметот за Божиновски наместо во СЈО, на увид во Советот на обвинители

0
390

Од Основното јавно обвинителство информираат дека Советот на јавни обвинители го побарал овој предмет, кој СЈО минатата недела го бараше поради утврдување на надлежноста врз случајот.

„По враќањето на предметот, Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција соодветно ќе постапи“, велат од Обвинителството.

Претходно, Катица Јанева го побара предметот за Божиновски со образложение дека се работи за предмет против лице кое неодамна било екстрадирано од Србија, а е дел од случајот „Шпион”, предмет кој веќе е во надлежност на СЈО.