Премиера на кореодрамата Себастијан и Амелија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во изведба на танчерите Валентино Апостоловски и Милена Крстевска ,беше изведена кореодрамата „Себастијан и Амелија“.
Домот на АРМ. беше местото каде кореодрамата по кореографија на Апостоловски ја освои битолската публика.

Танцот е начин за уметничко изразување, но и начин на комуникација кај многу култури. Танцот го практикуваат аматери и професионалци, уживајќи во ритамот на музиката.
Милена и Валентино соработуваат подолги години.

Последниот проект со кој ја освоија битолската публика пред кореодрамата, беше Конзулска романса, изведена во народниот театар Битола.

Неда Маретиќ

Share.