Премиера на танго операта Mарија од Буенос Aирес

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Премиера на танго операта Mарија од Буенос Aирес

Во рамките на битолското културно лето беше изведена танго операта Mарија од Буенос Aирес на Aстор Пијацола а по либрето на Хорацио Ферер.
Проектот е во режија на Благојче Божиновски а главните улоги ги играат Марина Коруновска, Нико Ѓоргиевски, Денис Алитовски, Валентина Грамосли и Кристина Трајановска.
За изведба на овој прокет беа вклучени повеќе луге меѓу кои и членови на камерниот оркестар на Битола.
Сценографијата е на Валентин Светозарев, костимографијата на Благој Мицевски а соработник по сценски движења е Анжела Топчиј.
Неда Маретиќ
Share.