Премиерот на Косово нападнат со јајца

0
310
Косовскиот премиер, Иса Мустафа за време на денешниот говор во косовското собрание бил нападнат со јајца од страна на опозицијата.

Имено, додека Мустафа го претставувал постигнатиот договор помеѓу Србија и Косово, а кој беше потпишан во Брисел, опозициските пратеници започнале да фрлаат јајца кон говорницата, но за среќа обезбедувањето реагирало на време и спречен е некој посериозен инцидент.