Премиерот Заев во посета на затворот Идризово

0
708

Претседателот на Владата на РМ Зоран Заев заедно со народниот правобранител Иџет Мемети и извршниот директор на Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија Уранија Пировска во својство на Национален превентивен механизам денеска ќе го постетат Казнено-поправниот дом „Идризово“.

Посетата, како што информираат од Омбутсманот, е резултат на барањето на Националниот превентивен механизам, во чии извештаи со години наназад се алармира за катастрофално лошите услови во затворите.