Преспанчани очекуваат повисока цена на јаболката

0
479

Поради мразевите кои што ја зафатија Преспа во месец април, очекувањата на преспанчани се да ќе има помал род на јаболката . Поради тоа, тие се надеваат дека нивната цена ќе биде повисока годинава, за разлика од минатите години.