Претпладне сончево, попладне со дожд

0
826

Сончево време претпладне, додека попладне со дожд.

Врнажи, проследени со умерена појава на грнежи се очеква во поголем дел од земјава, но пред се во северните и западните краишта.

Максималната вредност на температурата ќе биде во границите од 26°С до 28°С во поголем дел од котлините, а на југоисток околу 31°С.

Во Битола до 26 степени.