Претседателот Ѓорѓе Иванов на инагурацијата на Александар Вучиќ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Претседателот Ѓорѓе Иванов ќе биде еден од десетината шефови на држави што ќе присуствува на инагурацијата на новиот српски претседател Александар Вучиќ, беше соопштено во Белград.

Инагурацијата ќе биде на 23 јуни, а на неа ќе присуствуваат и лидерите на Словенија, Унгарија, Романија, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Грција и Австрија.

Share.