Претседателот Иванов ќе ги додели стипендиите „Борис Трајковски“

0
2689

Стипендиите им се доделуваат на 20 најдобри студенти за постдипломски студии на Програмата за бизнис администрација – МБА на Сити колеџот во Солун, Факултет за меѓународни студии при Универзитетот „Шефилд“ од Велика Британија.

Стипендиите ги обезбедија Министерството за образование и наука на Република Македонија  и  Универзитетот „Шефилд“.

На доделувањето на стипендиите ќе присуствува заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски.