Претстава врз основа на сонетите на Шекспир во режија на Јован Ристовски

0
1113

Режисерот од Битолскиот театар, Јован Ристовски, е еден од четворицата режисери кои во моментов паралелно подготвуваат претстава во оваа театарска куќа.
Тој работи на проект врз основа на сонетите на Шекспир во кое актерите ќе зборуваат и тн.џибриш јазик.
Истиот ќе се изведе оваа година и на Шекспир фестивалот.
Покрај тоа Ристовски минатиот месец гостуваше во Франција каде предаваше на театарски работилници за студенти кои своите магистерски студии сакаат да ги продолжат на некој од факултетите џа драмски уметности.
Повеќе од разговорот со Јован во видеото во продолжение.