Презентација на изложбата Златните антички наоди од Неготино

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Битола беше презентирана изложбата на фотографии Златните антички наоди од Неготино на авторката Драгица Чекорова.

На истата беа презентирани дел од златните предмети пронајдени на локалитетот близу Неготино кои во моментот се наоѓаат во археолошкиот музеј во Скопје.
Претходно биле изложени во музејот во Германија заедно со златната маска а потоа се преместени во Скопје.
Изложбата е уште доказ за богатите наоѓалишта на територијата на Македонија.
Неда Маретиќ
Share.