Пријателите за Шендерот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пријателите и соработниците на композиторот и изведувач Миле Шерденков, во негова чест изминатиов период снимија песна.

Шерденков беше најпрепознатлив од повеќе музички групи меќу Мадригали.

Во 2005 година композиторот Миле Шерденков по иницијатива од граѓаните на град Битола и пошироко, еден од првите членови од организацијата на детскиот фестивал СиДо и Дарко Шерденков, ја продолжуваат традицијата така што овој фестивал прераснува на едно повисоко ниво во интернационални рамки.Хитовите на групите во кои Шерденков беше член беа препознатливи насекаде.

Промоцијата на песната се очекува во мај.

Во 2013 во Хераклеа беше изведен голем концерт по повод 40 години постоење на Мадригали на кој покрај повеќе групи гости , настапи и Дадо Топиќ.

Share.