Прилепчани одбележаа 58 години од смртта на Ченто

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Градоначалникот на Прилеп Марјан Ристески истакна дека Ченто е голема личност за македонскиот народ, а градот се гордее што го имал и секогаш ќе му се оддолжува и ќе му укажува должна почит на неговиот лик и дело.

За неговата ќерка Марија Јакимоска нема време што ќе може да ја избрише неправдата што му била нанаесена.

– Колку стареам  толку емоциите ми се големи. Вистината иако се сакаше да се скрие сепак излезе на виделина – истакна Јакимоскаа на одбдлежувањето на годишнината од смртта на нејзиниот татко.

Share.