Продолжен мандатот на советниците и градоначалниците

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од продолжението на четвртата седница ги донесе измените на Изборниот законик со што се овозможи одржување на локалните избори во првата половина на октомври и продолжување на мандатите на совниците и градоначалниците.

Градоначалниците и советниците остануваат на функциите до одржувањето на локалните избори.

Share.