Продолжение на конститутивната седница на Собранието

0
330

Собраниската конститутивна седница продолжува и денеска. Пратениците од ВМРО-ДПMНЕ и коалицијата, вчера во рамките на 15 продолжение на седницата главно преку реплики и контрареплики побараа од СДСМ да се откаже од платформата од Тирана, како и да се организираат брзи избори за излез од постојната криза. Од СДСМ и коалицијата, пак, се воздржаа од реплики и процердурални забелешки. Во репликите и контрарепликите пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, таканаречената „Тиранска платформа“ ја оценија како постизборен инженеринг.

 

http://www.slobodnaevropa.mk