Продолжува куќниот притвор за битолскиот Градоначалник

0
776

Градоначалникот на Општина Битола, останува во куќен притвор и во следните 30 дена. Така одлучи Кривичниот совет на Основниот суд Скопје 1 . Имено, Апелациониот суд Скопје кој денес со соопштение го потврди решението на кривичниот совет на Одделението за организиран криминал за осомничениот В.Т. кој е дел од предметот на СЈО во јавноста познат како „Транспортер”, ја одби жалбата на осомничениот  против мерката куќен притвор.