Продолжува штрајкот на УПОЗ

0
439

Судските административци и вработените во органите на управата, денеска продолжија со тридневниот штрајк.

Тие бараат промена на законот, со кој судската администрација ќе се оддели од државата и кој ќе овозможи правичен напредок во кариерата, зголемување на платите за 5 отсто и враќање на старото работно време од 7:30 до 15:30 часот.

Штрајкот ќе биде финализиран со утрешните протести кои ќе започнат пред собранието, потоа пред Министерствата за првада и информатичко општество и ќе завршат пред Владата.