Продолжуваат преговорите на работните групи за изборната регулатива

0
265

Денеска треба да продолжат преговорите во работната група за изборната регулатива.

Утре истекува крајниот рок за постигнување договор за изборниот пакет. Треба да се реши прашањето за мандатите на дијаспората, составот и надлежноситте на државната изборна комисија, како и прочистувањето на избирачкиот список.
Според информациите, партиите и натаму се на различни позиции по скоро сите прашања, па веројатно и овој корпус прашања ќе бидат договорени во последен момент.