Промоција на мултимедијалниот проект Писмо за Кристи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Писмо за Кристи“ е насловот на мултимедијалниот настан кој во чест на проф. д-р Кристи Бомбол се одржа во Заводот и Музеј – Битола .

Беше одржано поетско читање според тријадите на Шандор Вереш во писмото до Бела Хамваш, а воедно бидејќи Бомбол беше голем љубител на џезот, се одржа и мини концерт на Гоце Мицанов трио.

BIT_FEST2.jpg

Во рамките на настанот, авторката Славица Јанешлиева ја отвори изложбата на графики .

35 графики изработени во различни техники, беа дел од изложбата која битолчани ќе може да ја погледнат и во текот на наредните 10 тина дена.

Настанот беше во рамките на битолското кулутрно лето.

 

Неда Маретиќ

Share.