Промоција на Тамбовските снегови на Јована Матевска

0
683

Со наслов Тамбовските снегови, во народната универзитетска библиотека Св. Климент Охридски, беше промовиран првиот роман на Јована Матевска.
Сторијата е испреплетена во две паралелни приказни.

Станува збор за несекојдневна приказна сместена во Русија, инспирирана од студентската размена во Тамбовската област.

Промотор и рецензент на романот е Никола Илијовски, а романот е поддржан од Меѓународниот Славјански Универзитет.