Промовирана фондацијата Такец во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На деветтиот ден од смртта за битолчанецот Димитар Димитровски Такец беше отворена Фондацијата „ Такец “. Во чест на долгогодишната соработка а и во знак на пријателство, семејството на Димитар Димитровски Такец им ја врачи книгата „ Перформансите на Широк Сокак ” на голем број на граѓани, пријатели и негови соработници.

Фондацијата “ Такец” секоја година ќе стипендира по еден талентиран ученик од разни области.

 Публикацијата-Перформансите на Широк Сокак е вистински репрезент на градот .

Fondacija_Takec_-_3.jpg

На промоцијата на фондацијата, беа присустни бројни колеги, пријатели, соработници на Такецот.

Инаку Димитар Димитровски – Такец почина  на 1 мај во својата 93 година во животот.

Неда Маретиќ

Share.