Промовирана кандидатската листа за советници на Илиевска

0
1349

Вечерва беше промовирана кандидатската листа за советници за советот на општина Битола чиј носител е Габриела Илиевска. Станува збор за независна листа, а на вечерашната промоција беа претставени кандидатите кои ја бараат довербата на битолчани за да бидат дел од идниот состав на Советот на општина Битола и да ја имплементираат нивната програма.

 

Зборуваа за решенијата што ги предлагаат во комуналната свера, животната средина, образованието и социјалната политика, културата, спортот, урбанизмот, финансиите.

 

Еден од приоритетните проекти како што рекоа им е покранувањето постапка за донесува на таканаречениот Закон за Рек.

Повеќе за оваа промоција во утрешниот Актуел на Тера.