Промовирана книгата „Антифашистички белешки“

0
476

За фашизмот и за антифашизмот во македонското општеството, зборува најновата книга на Александар Литовски, историчар од Битола, насловена „Антифашистички белешки“, која беше промовирана по повод 11 ти октомври .Во оваа книга се објавени колумни и есеи што авторот ги пишувал во последните пет години

– Оваа книга ги содржи сите мои белешки за фашизмот и за антифашизмот на нашето општество, изјави д-р Александар Литовски, автор на книгата

Промотори на книгата беа Стево Пендаровски и Нашата Петровска.
Досега Литовски објавил повеќе од 15 книги, на различни теми поврзани со поновата македонска историја.