Промовирана книгата „Македонски патриот“ за Александар Турунџев

0
1529

МПЗ Тодор Александров по повод 110 години од смртта на легендарниот војвода Александар Турунџев издаде , брошура(книга)  „МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТ“ за Александар Турунџев . Книгата беше промовирана во Малата сала на Центарот за култура, а во 11 часот на гробот на Александар Турунџев во црквата св. Недела во Битола  се одржа панихида.