Промовирана книгата „Народните херои и академиците од битолската гимназија“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес во просториите на гимназијата, одржана беше промоција на книгата “Академиците и Народните херои од битолската гимназија” од авторот Никола Главинче, поранешен ученик во гимназијата. На овој настан беа промовирани и 3 училници, опремени со донација од “Ротари клубот Битола”, “Печатница Киро Дандаро Битола” , Техничкиот Институт INN Vaseburg-Германија, Стопанска банка А.Д Битола како и донациите на Општина Битола.

Share.