Промовирана монографијата Британски почесен конзулат во Битола

0
614

Во Центарот за култура беше промовирана монографијата за почесниот Конзулат на Британија во Битола, на авторката Лилјана Спировска, поранешен британски конзул.

Во книгата хронолошки се опишани големиот број на активности на здрушението за македонско британско пријателство, а потоа и активностите на Британскиот конзулат.

Спировска беше промовирана за конзул во 2000-та година, благодарение на нејзините бројни заложби, за поврзување и соработка на двете земји Македонија и В.Британија.

Повеќе во видеото во продолжение.