Промовирана втората стихозбирка на Жаклина Веловска

0
931

Во битолскиот Завод и музеј, беше промовирана книгата -Се што дише нека го фали Господа, на авторката Жаклина Веловска.

Имено се работи за втора по ред стихозбирка на авторката , црковна поезија.

Инспирацијата за оваа книга, авторката ја наоѓа во црковниот литургиски православен живот.kniga sreda1

Промотор на книгата беше професорката по македонски јазик и литература Николина Поповска.

Втората по ред стихозбирка на Веловска, содржи вкупно 74 песни.