Промовирани нови 12 доктори на науки на УКЛО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес на свеченост беа  промовирани 12  доктори на науки на Универзитетот „Св.Климент Охридски” – Битола. Повеќето кандидати се од Македонија, но имаше и кандитаи од Србија, Косово и Албанија.

Бројката 12 е иста колку ланската , која како што рече ректорот на Битолскиот Универзитет дава оптимален од, од онаа хиперпродукција и она што значи дека нема интерес за кај нас да студираат доктори на науки. Досега на Битолскиот универзитет докторирале над 200 доктори на науки

Share.