Пронајдена граната на железничката пруга кај Жабени

0
1119

На 04.07.2016 година во 08,15 часот во СВР-Битола, Н.Ѓ. пријавил дека при изведување градежни работи на железничката пруга, во близина на зона „Жабени“, пронајдена е една артилериска граната 75мм, која потекнува од Првата Светска војна. Во 09,30 часот од страна на стручно лице од ДЗС, гранатата е подигната за понатамошна постапка.