Пронајдени 50 мртви бегалци во камион во Австрија

0
602

Пронајдени 50 мртви бегалци во камион во Австрија. Според тамошните медиуми, мигрантите најверојатно се задушиле во камионот. Ова црн ден за Австрија, изјави министерката за внатрешни работи Лајтнер.

Сè уште не е познато кога починале луѓето. Криумчарите на луѓе најчесто им даваат апчиња за спиење и смирување на децата за да бидат тивки.