Пронајдени гранати во две битолски села

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 21 јули во 20 часот во битолското село Могила, во дворот од куќата сопственост на Н.Ш. при изведување градежни работи била пронајдена една неексплодирана артилериска граната кал.75мм од Првата дветска војна. Гранатата е подигната за понатамошна постапка.

Додека вчера во 7  часот во битолското село Трап кеја месноста„Корија“ во нива сопственост на О.В. била пронајдена една неексплодирана артилериска граната 75мм исто така од Првата Светска војна.

Гранатите се подигнатиза понатамошна постапка, велат од полицијата.

Share.