Протест на судската администрација

0
1166

Со транспаренти бараме да се повлечат лошите закони, повисоки плати, претставници на судската администрација од земјава  и официјално преку протест ги изразија своите барања пред најповикуваните институции во земјава. Велат не се откажуваат додека ресорните министерства не покажат слух и разбирање за нив.

Претставниците на синдикалните организации но и судските службеници кои дојдоа од другите градови во земјата  велат дека не се соочиле со притисоци и доколку е потребно повторно ќе дојдат на протест се додека не се решат нивните барања.
mkd-251203
По дводневниот штрајк на судските административцни кои беа поддржани и од синдикалните органуизации во земјата денеска протестот почна од пред зградата на Сојузот на синдикати во Скопје, од каде  се упатија накај собранието, министерството за правда и министерството за информатичко општество за на крај протестот да заврши пред влада.
Судската администрација протестираше пред најповикуваните институции во земјава.
mkd-251204