Протест пред домот на Балтовски од „Протестирам“

0
1554

Неколку стотици битолчани вчера вечер се упатиле кон куќата на водачот на битолското движење „Протестирам“, Илија Балтовски, за да го изразат нивниот револт .Во тоа време дома било неговото семејство , а Балтовски не бил дома. Бил на протести. . Инцидентот настанал веднаш по протестот на ГДОМ во Битола.