Протест пред владата поради загадувањето

0
516

Повеќе граѓански здруженија и иницијативи в понеделник, на 28 декември, во 17 часот пред Владата организираат протест Излези за воздух! / Dil për ajër! против енормното загадување.

Организатори минтата недела на прес-конференција пред Владата порачаа граѓаните да излезат масовно на протест, со цел власта сериозно да го сфати проблемот со загадување. Дополнително, како што тие рекоа „во отсуство на еко-свест“ кај надлежните, активистите ќе препорачаат низа краткорочни и доголрочни мерки со цел да се стави крај на високите концентрации на канцерогени честички во воздухот.

Од Битола за учество на овој протест на прес конференција повикаа од здружението За нас се работи.