Протест во Вашингтон против парите во политиката

0
524

Полицијата во Вашингтон привела над 400 луѓе кои демонстрираа против влијанието на парите врз политиката. Демонстрантите од организацијата Демократска пролет во која се и холивудскиот актер Марк Руфало и политичкиот активист Ноам Чомски се собраа пред Капитол Хил со цел да извршат притисок врз Конгресот да преземе итна акција за запирање на корупцијата во политиката и да обезбеди слободни и фер избори.