Протест за ослободување на Љубе Бошковски

0
558

Приврзаниците на Љубе Бошкоски и неговата партија Обединети за Македонија денеска напладне пред Министерството за правда побараа одлободување за нивниот лидер. Тие уште еднаш го повикаа директорот на затворот во Идризово, Живко Пејковски, да потпише ослободување на Љубе Бошкоски. Приврзаниците на Бошкоски повикуваат директорот да го искористи законското право за предвремен отпуст што според практиката се користи во, како што велат, сите затворски случаи кога затвореникот е примерен.