Протестен марш за оставки

0
281

Во центарот на Скопје се одржа протестен марш на кој беше побарано премиерот Никола Груевски да си поднесе оставка и да замине од Владата.

Граѓаните со тенџериња, дрвени лажици и тапани создаваа врева и извикуваа пароли како „Нема правда, нема мир” и „Оставка”.
Маршот почна пред Владата, а заврши пред домот на премиерот Груевски.