Протести и контрапротести во повеќе градови

0
1795

Против одлуката на претседателот Ѓорѓе Иванов за општото помилување ќе се протестира и во  Штип, Велес, Струмица и Куманово.  Во Битола е најавен пленум во 18 часот кај Офицерскиот дом.

Истовремено, од Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) во 19 часот организираат контрапротести на плоштадите во Битола, Штип и Велес, против, како што велат, кризата наметната од опозицијата.