Протести против Тиранската платформа

0
501

Веќе 43 дена македонските граѓани масовно протестираат против Тиранската платформа со која се нарушува унитарноста на Република Македонија. Граѓаните денеска порачаа дека тие се штитот на Македонија.

Пораки за зачувување на унитарна и суверена Македонија испрати и вечерва иницијативата „За заедничка Македонија“ од мирниот протестен марш во Скопје.

Граѓаните што го поддржаа протестот ја минаа вообичаената маршрута, од Владата до Собранието на РМ.

http://netpress.com.mk