Протестираат државните службеници во Грција

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Државните службеници во Грција излегоа на протест против новиот договор за економски спас на државата, постигнат меѓу Владата и меѓународните кредитори.

Грчкиот парламент синоќа го усвои законот со кој се овозможува до крајот на идната година да бидат отпуштени над 15 илјади државни службеници.

Во договорот Грција се согласи на многубројни реформи кои се неопходни за финансиската помош на Грција од еврозоната.

Протестот ќе го одржат вечерва пред парламентот, каде пратениците треба да гласаат за третиот по ред финансиски за Грција, вреден  85 милијарди евра.

Share.