Прв академски час на БАС

0
333

Се случи работното вклучување во академската заедница на БАС, на вонредните и редовни студенти, кои ја избраа оваа високообразовна институција за професионална надоградба во својата едукација.

Проф.д-р Цветко Смилевски истакна дека на денешниот прв академски час се запознаа со идните студенти кои доаѓаат од различни училишта.Бројот на планирани бруцоши се надева дека ќе се потполни во целост во последниот односн третиот уписен рок.

Академијата користи сопствена наставна методологија втемелена на искуствено учење во мали групи , обработка на автентични студии на случаи, континуирана пракса во текот на студиите и размена на искуства од јавниот и деловниот сектор.Стекнатата диплома на БАС е ностирфицирана во САД, Австралија и Шведска.