Прв семинар за спортска медицина во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Спортски професионалци и аматери, рекреативци, тренери и професори по физичко воспитување, но и оние кои планираат да се занимаваат со спорт и спортски активности, денеска имаа можност да слушнат кои се бенифитите од спортската медицина, и зошто требе да биде составен дел од животот на еден спортист

Повредите кај спортистите биле честа појава, иако најновите сознанија говорат дека 50 до 80% од нив треба да се превенираат. Токму тоа е задачата на спортската медицина, беше речено на првиот семинар

Додатоците во исхраната или суплементите се производи кој се состојат од една или повеќеесенцијални хранливи состојки, како што се витамините, минералите, лековитите треви, аминокиселините, концентратите, метаболитите и екстреатите

Една од главните задачи на спортската медицина после занимавањето со повреди и други проблеми, билои менаџирање на голем број на заболувања и превенцијата од тие заболувања.

 

Share.