Првенство во знакот на Татјана Кошалева

0
369

По одигрувањето на финалниот натпревар, организаторот го обелодени идеалниот тим на европското првенство и ја избра најкорисната одбојкарка на шампионатот кој во последните 10 дена се одржуваше во Антверпен и Ротердам. Наградите ги собра Татјан Кошалева која беше најдобар коректор и најкорисен играч на шампионатот.

Најдобар коректор: Татјана Кошелева (Русија)

Втор најдобар коректор: Ана Бујс (Холандија)

Најдобар либеро: Ана Малова (Русија)

Најдобар центар: Маја Огњеновиќ (Србија)

Најдобар одбранбен играч: Лонет Слотјес (Холандија)

Најдобар блокер: Ирина Зариажко (Русија)

Најдобар среден блокер: Еда Ердем Дундар (Турција)

МВП на Европското првенство во 2015: Татјана Кошалева (Русија)