Прво рочиште за случајот „Транспортер“

0
767

Битолскиот градоначалник Владимир Талески, денеска треба да се појави во суд за првото рочиште во случајот „Транспортер“, во кој е првообвинет.

Обвинението е за злоупотреба на буџетски пари во вредност од 360.000 денари поради незаконски организиран автобуски превоз.

СЈО за 11 лица достави предлог за притвор, а беше побарана и забрана за располагање со имот ,како и конфискација за 3 стана, 6 патнички возила и 33 автобуси.

Талески во изминатите месеци неколкупати кажа дека се се работело законски и дека ова е монтиран судски процес против него.