Пукање кај американскиот конгрес, затворена и Белата куќа

0
506

Откако се слушнало пукање во близина на зградата на американскиот конгрес во Вашингтон повеќе присутни новинари објавија на твитер дека биле замолени да побараат засолниште.

Во е-мејл испратен до вработените во зградата се вели дека зградата е заклучена „поради потенцијална закана за безбедноста“.