Пуштен во употреба патот Љубојно – Брајчино

0
668

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот на општина Ресен Ѓоко Стрезовски денеска го пуштија во употреба локалниот пат што ги поврзува селата Љубојно и Брајчино и ја посетија новоизградената плажа Сливница.

За изградбата на локалниот пат, како што информира министерот Мисајловски, инвестирани се 13 милиони денари. Изградбата на плажата Сливница во должина од околу 100 метри, додаде тој, е во завршна фаза, а потсети и на новоизградената плажа во Стење долга околу 500 метри.