Путин сака да го поткопа европското единство

0
407

Притисокот врз европската политика, начинот на кој напредува екстремно десничарскиот национализам и степенот со кој се поттикнува распадот на европското единство, се само некои од случаите што се експлоатирани од некој како Путин, изјави Обама.

Наведувајќи дека се обидувал да го разувери рускиот лидер во неговото уверување дека НАТО и Европската унија претставуваат закана, Обама рече:

„Мислам дека тоа е грешка. Јас му укажував дека всушност, силна и обединета Европа која работи со силна Русија е вистинскиот рецепт. Досега, тој се уште не е целосно убеден во тоа“, рече Обама.