Путин со еден потпис одлучи за судбината на 110.000 луѓе

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Поради најлошата економска состојба во Русија во последните неколку години, рускиот претседател Владимир Путин беше приморан да направи резови.

Тој минатата недела донел декрет со кој бројот на вработени во министерството за внатрешни работи се ограничува на нешто помалку од еден милион луѓе.

Тоа пак значи дека Путин со еден потпис поделил 110.000 откази.

Целокупната руска економија поради санкциите од Западот во првиот квартал од оваа година падна за 2,2 отсто.

Share.