Рамуш Харадинај доби мандат за формирање влада

0
311

Косовскиот претседател му даде мандат на поранешниот бунтовнички милитант и премиер Рамуш Харадинај за формирање нова влада.

Ова се случува откако земјата немаше влада три месеци.

„Со декрет, го назначив Рамуш Харадинај“, рече претседателот Хашим Тачи. Харадинај припаѓа на т.н. „Воена“ коалиција која ги вклучува поранешните бунтовнички милитанти кои освоија најмногу гласови на изборите на 11-ти јуни, но не успеаја да обезбедат парламентарно мнозинство.